Effe Buurten in Zandwerven

Deuze rois is Joop met Effe Buurte in ‘t zorgkafee op Zandwurven; haai praat deer met Co Scholten, de baas van ‘t zoôtje. De kroeg is begonnen in 1898 aas de Rustende Jager, maar heb deernei heêl wat name en oigenaars had. ‘t Hiet nou ‘t Koetje, Co loit uit hoe of zuks kommen is. Haai heb er ‘n gezellige stek van maakt en heb ‘t er maar drok mee. Toch betakt Co nag vul meer. Haai is ‘n hôtemetoôt baai de Opmeerse Tentoônstelling en ok baai de jaarlukse Kerstcross in Spanbroek is ie bar in de weer. Nei, Co verveult z’n oigen nooit.

Open podium

Een idee van Guido van Meerbeek uit Spanbroek om Westfriese schrijvers te inspireren door kunstwerken van kunstenaars. Er vervolgens een westfriese tekst bij te schrijven en dit samen met de kunstwerken te presenteren.

dolle-koe

In samenwerking met het Westfries Genootschap, Creatief Westfries, Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer en diverse Muziekscholen voor de muzikale omlijsting.

Wij bieden hiervoor een OPEN PODIUM aan muzikanten!

Een digitaal museum! Voor iedereen altijd toegankelijk.

Datum voor de eerste presentatie van 8 kunstwerken met bijbehorende westfries geschreven teksten met muzikale omlijsting in Zorgcafé ’t Koetje in Zandwerven is zondag 11 juni a.s. van 15.00 – 17.00 uur!

De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage zou leuk zijn.

Werkgroep Toonbeeld Westfries
(Guido van Meerbeek, Susan Groot-Dekker, Jan Smit en Jaap Meester)

IJsbaan Zandwerven

Het heeft maar kort geduurd maar op 22 januari hadden we in samenwerking met de IJsclub Spanbroek-Opmeer een prachtige ijsbaan gerealiseerd op ons parkeerterrein:

Nieuw groepsuitje: Rondje Lopifit

Wandelend een fietser bijhouden? Het kan met de Lopifit, de unieke fiets voorzien van een loopband. Hierop bereikt u met een normale wandelinspanning een snelheid van 25 kilometer per uur. Bovendien bezorgt het u veel plezier en is het een buitengewoon gezonde manier om uzelf voort te bewegen.

Lees meer

Cursus Bedrijfshulpverlener (BHV)

Cursus Bedrijfshulpverlener (BHV) – € 85.- p.p. incl. BTW

De Arbo-wet verplicht ieder bedrijf, elke winkel of instelling om de bedrijfshulpverlening (BHV) conform de wet te organiseren.

BMet de cursussen van BHV-4-YOU in samenwerking met Zorgcafe ’t Koetje worden uw medewerkers getraind tot doortastende hulpverleners die weten wat ze moeten doen in noodsituaties.

Zo voldoet u aan de wettelijke verplichting, zo beperkt u de gevolgen van brandschade aan uw bedrijf en zo optimaliseert u de veiligheid van uw werknemers, bezoekers en derden

Opfriscursus – Eerder BHV gedaan? –  € 55.- p.p. incl. BTW

Met de opfriscursus BHV blijft uw kennis up-to-date en kunt u adequaat reageren in noodsituaties. Het regelmatig trainen van de vaardigheden is noodzakelijk om aan de eisen van de Arbo-wet te voldoen. De opfriscursus BHV is net als de basiscursus BHV een praktische cursus en dus zeker niet saai!

De cursus is bestemd voor mensen die in hun bedrijf als BHV-er zijn aangesteld. De BHV-vaardigheden moeten jaarlijks geoefend worden.

Voorafgaande aan alle cursussen, is het verplicht om via e-learning, de lesstof te bestuderen en de toets te maken. De toets dient minimaal 3 dagen voor de cursusdatum te zijn gemaakt.

Na de met succes afgeronde e-learning, volgt u de 2,5-urige praktijkcursus bestaande uit de onderdelen: benadering slachtoffer, reanimatie i.c.m. de AED, verbinden, levensreddende handelingen, beperken en blussen beginnende branden, ontruimen en de deurprocedure.

Deze cursus is maximaal 1 x te volgen en alleen bestemd voor herhalers. Het jaar daarna volgt weer de 4-urige BHV cursus.

Met de BHV-4-YOU cursussen  in samenwerking met Zorgcafe ’t Koetje leer je om in een situatie met gevaar voor de veiligheid of de gezondheid die maatregelen te nemen, die de schade zoveel mogelijk beperken. Eerste hulp en hoe te handelen bij brand en ontruiming staan hierin centraal.

Opleidingsinstituut BHV-4-YOU

Contactpersoon: Frans Swart

T: 06- 101 404 19
E: bhv4you@gmail.com

KvK nr.: 37129805
BTW nr.: 0925.58.537.B02

We verzorgen ook uw vergadering

Ons Zorgcafé is uitermate geschikt voor het houden van vergaderingen, presentaties of andere bijeenkomsten. Zandwerven ligt centraal in Westfriesland, op 4 km van NS station Obdam. We beschikken ook over een zeer ruim eigen (gratis) parkeerterrein.

Het is mogelijk om onze zaal te huren voor (besloten) bijeenkomsten van 5 tot 150 personen met gebruik van vast internet, laptop of PC, beamer met groot scherm, draadloze microfoons en een geluidsinstallatie. Desgewenst kunnen er ook video/geluidopnames opnames van de gehele vergadering worden gemaakt.

Vergadering voorcafe

Vergadering zaal

Soep en broodje buffet

 

Ruim parkeerterrein
Ruim Parkeerterrein

Zorgcafe t Koetje is centraal gelegen in Westfriesland
Bereken route