Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opmeer viert de vrijheid

mei 5 2015 om 09:30 - 17:00

Gratis

Wapperende-vlag-grootOp dinsdag 5 mei 2015 viert Nederland dat er 70 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Ook de gemeente Opmeer wil op feestelijke wijze stilstaan bij dit jubileum.

Inwoners van Opmeer mochten met ideeën komen voor deze dag. De ideeën moesten eer doen aan de bevrijding, en voor zoveel mogelijk inwoners toegankelijk zijn. Uiteindelijk werden meerdere ideeën samengevoegd en werkten de gemeente Opmeer, het SJJO, dorpsraad Hoogwoud, dorpsraad Spanbroek/Opmeer en Stichting Historisch Spanbroek/Opmeer gezamenlijk de ideeën uit en zorgen zij voor een onvergetelijk bevrijdingsfeest op 5 mei 2015.

Vrijmarkt en fietstocht
‘s Morgens tussen 09.00 – 13.00 uur start het feest met een vrijmarkt op de Weijver. Veel inwoners hadden aangegeven de vrijmarkt de laatste jaren te hebben gemist, dus hiermee wordt ingespeeld op een grote behoefte. Er wordt dan ook een grote opkomst verwacht, dus wil je komen zitten, kom op tijd voor een goede plaats (inloop vanaf 07.00 uur). Na de vrijmarkt kan er gefietst worden. Een 15 km lange educatieve fotofietstocht, die start bij café De Vriendschap in Wadway, voert langs historische plekken waar in de oorlog verschillende gebeurtenissen hebben plaats gevonden. Starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur. Aan de fietstocht is een prijsvraag verbonden. Tijdens de route komt u verhalen en andere zaken tegen die allen te maken hebben met onze vrijheid en de strijd die anderen daarvoor gevoerd hebben.

Klik hier voor meer informatie

Gegevens

Datum:
mei 5 2015
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Site:
http://www.dorpsraadspanbroekopmeer.nl/opmeer-viert-de-vrijheid

Locatie

’t Koetje
Zandwerven 29
Spanbroek, 1715 KM Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.