Rondje Lopifit

Wandelend een fietser bijhouden? Het kan met de Lopifit, dé unieke wandelfiets voorzien van een loopband. Hierop bereikt u met een normale wandelinspanning een snelheid van 25 kilometer (max) per uur. Het moeiteloos zoeven door het landschap geeft veel plezier en het is een buitengewoon gezonde manier om jezelf voort te bewegen.

Met de Lopifit bereik je in een normaal wandeltempo al snel 25 kilometer per uur. Daardoor kun je tot 5 keer zo veel afstanden afleggen in dezelfde looptijd.

Lopifit huren

U kunt bij ons de Lopifit voor een dag huren, u krijgt dan eerst uitleg en instructie onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers en daarna test rijden op ons parkeertrein voordat u veilig de weg op gaat. De kosten hiervoor zijn 36 euro per persoon.

Loop je fit tijdens het Tulpenrondje (keuze uit 8 km, 22 km en 31 km) rondom t Koetje (alleen eind april en begin mei)

Loop je fit tijdens het Polder rondje

CCI10072016Dit unieke rondje komt langs 11 typische Noordhollandse polders; De Kaag, Lage Hoek, Berkmeer, Obdam, Hensbroek, Heerhugowaard, Schermer, Beemster, Mijzen, Ursem en de Wogmeer polder. 11 unieke polders die in verschillende eeuwen zijn drooggemalen. Langs de hele route zijn ook diverse moderne en monumentale molens te bewonderen. (klik voor deze route via Route.nl)

Polder rondje

In de nieuwere polders is alles strak aangelegd, de oudere polders volop natuur en hier en daar een kronkel in het landschap.

QR-Polderroute

Loop je fit tijdens de Koeien rondje in Westfriesland.

CCI10072016_0001Ontdek wandelend op de Lopifit alles wat je weten wil over koeien en bewonder onderweg vele prachtige stolpboerderijen, start bij  Zorgcafe ’t Koetje in Zandwerven, vandaar gaan we via de Lage Hoek, Langerijs richting Hoogwoud,

Hoogwoud
Op de Koningspade kunt u (op afspraak) een bezoek brengen aan Museumboerderij West-Frisia of de Controversy Farm

Aartswoud
Via de Mienakker richting Aartswoud waar u een bezoek kunt brengen aan het Rundveemuseum Aat Grootes.

De Weere
Daarna de weg vervolgen via het Braakweg, Tropweere naar de Weere.

In de Weere kunt u bij Cafe t Centrum opsteken. Daarna via de lintbebouwing van de Weere met aan weerszijden van de weg prachtige stolpboerderijen via de Vekenweg richting Sijbekarspel.

Sijbekarspel
Ook hier diverse prachtige stolpboerderijen waarvan er vele nog in gebruik door veehouders. Op de Westerstraat 50 staat een verkooppunt waar u verse melk via een melktap en andere streekproducten kunt kopen.

Benningbroek
Daarna op weg naar Benningbroek waar u met een groep (op afspraak) een bezoek kunt brengen aan het “Het koeienhuis” waar u de koeientuin met Wagyu koeien kunt bewonderen. Ook is er Wagyu vlees te koop.

Zuidermeer
Vervolgens via Wognum, de Grote Zomerdijk naar de Rijndijk richting Zuidermeer waar u (ook op afspraak) een bezoek kunt brengen aan Museumboerderij “de Anloup” van Annie en Teun Steur.

Daarna via de Koggeweg-Noordspierdijkerweg met aan diverse kanten van de weg grazende koeien weer terug naar t Koetje. (klik voor deze route via Route.nl)


QR- Koeien Rondje

Loop je fit tijdens de Tulpenrondje (keuze uit 8 km, 22 km en 31 km)rondom t Koetje (alleen eind april en begin mei)

Lopifit-Noord-Spierdijk-bijnainbloei

Huur de Lopifit of E-chopper via Zorgcafé ’t Koetje, en geniet op een ontspannen wijze van het voorjaar en de tulpenpracht. Startpunt Zorgcafé ’t Koetje is centraal gelegen in Westfriesland, dus de tulpenvelden en de koeien zijn altijd dichtbij.

Een rondje met de Lopifit of E-chopper is een gezellig, leuk en sportief groeps of familie-uitje dicht bij u in de buurt!, ook voor de inwendige wens kan onderweg goed worden gezorgd. Klik voor contact.