Zorgcafé

Zorgcafé ’t Koetje biedt recreatieve dagbesteding aan mensen met psychogeriatrische problemen. Gasten met dementie of een lichte beperking zijn hier welkom. Ook voor de oudere die zich soms eenzaam voelt bieden wij een fijne plek. De landelijke en agrarische omgeving brengt rust en ontspanning. Vanuit het zorgcafé is er direct zicht op de wolken en het gras. De inrichting geeft samen met de koetjes-repen op tafel het gevoel van huiselijkheid, waardoor de gasten zich bij ons gewenst voelen.

Belevenis
Wij brengen onze gasten een belevenis met een lach. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor ontspanning en het beleven van een normale dag en de mooie momenten. Het zorgcafé is voorzien van een rolstoelvriendelijke entree en toilet, wat de toegang voor iedereen mogelijk maakt.

Aanbod dagbesteding
Elke maandag en vrijdag wordt de deelnemers professionele begeleiding in de dagbesteding geboden en kan men deelnemen aan activiteiten die het dagelijkse leven de moeite waard maken. Andere dagen kunnen in overleg gereserveerd worden.

Het programma van de dagbesteding van het zorgcafé wordt mede bepaald door de gasten die aanwezig zijn. Zij voeren zoveel mogelijk zelf de regie, de zelfstandigheid van onze gasten is van groot belang. Er is een divers aanbod van activiteiten zoals gezelschapsspelletjes, handwerken, zintuiglijke activiteiten en geheugenspelletjes. De activiteiten in het zorgcafé worden afgewisseld met rustmomenten en uitstapjes. De agrarische omgeving biedt de mogelijkheid tot direct contact met dieren en de natuur. Omdat het café ook voor andere bezoekers geopend is, kan dit soms tot verrassende ontmoetingen leiden die het ritme en de activiteiten van de dag kunnen bepalen.

Rond het middaguur wordt een brood- of warme maaltijd geserveerd, bereid met diverse streekgerechten. De gasten mogen altijd helpen met de voorbereiding, bij ons mag alles en niks moet.

Personeel
De dagbesteding wordt aangeboden door ervaren zorgverleners met een warm hart voor de doelgroep. De aanwezige medewerkers zijn professionele zorgverleners met brede ervaring. Er is altijd een verzorgende IG aanwezig die bekend is met kleinschalige dementiezorg. Ons team bestaat uit creatieve mensen die het welzijn van de gasten van het grootste belang vinden. De aanwezige medewerkers zijn natuurlijk in het bezit van een BHV diploma en volgen ook de herhalingslessen.
Samen met onze gasten beleven wij de mooie momenten die een alledaagse dag kan brengen. De vaak overbelaste mantelzorger kan zijn of haar zorg voor een aantal dagdelen per week los laten om op adem te komen. Wij nemen de mantelzorg graag voor een moment van u over.

Wilt u meer informatie?

koetje-01-05-2016