Tovertafel

De Active Cues Tovertafel is een nieuw spelconcept dat bestaat uit lichtanimaties die worden geprojecteerd op de eettafel. Deze lichtprojecties zijn interactief doordat ze reageren op de beweging van handen en armen van de ouderen met dementie.

De Tovertafel is een speels product dat ouderen in de midden- tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding!

De spellen zijn ontwikkeld om de ouderen met dementie zowel op fysiek, sociaal als op mentaal vlak te stimuleren. Het palette aan spellen is zorgvuldig samengesteld om het algemene welbevinden zo goed mogelijk te ondersteunen.


Door een windvlaag wordt de tafel bedekt met herfstbladeren. De bladeren kun je met je handen en met z’n allen proberen de tafel schoon te vegen. Maar de tafel zal niet lang leeg blijven, want door de wind dwarrelen ze ook weer terug!


De strandbal die over tafel rolt kun je van richting en snelheid veranderen door hem aan te raken. Zo kunnen jullie rondom de tafel met de bal overgooien en hij zal nooit op de grond vallen, want ook bij de rand van de tafel stuitert hij terug.