Met een Lopifit of e-Chopper door de polders

Zorgeloos genieten
Geluidloos door onze prachtige polders zoeven. Met een groep, bijvoorbeeld als teamuitje, met uw partner of lekker in je eentje: een Lopifit of e-Chopper staat garant voor veel plezier en puur genieten.


U huurt deze elektrische voertuigen bij Zorgcafé ’t Koetje in Zandwerven. De e-Chopper is een stille scooter die heerlijk rijdt. De Lopifit is een unieke wandelfiets met loopband. Terwijl u in normaal wandeltempo loopt, haalt u menig fietser in!

“Neem het ervan”
De accu van beide vehikels is goed voor 40 kilometer rijplezier. Uitbater Co Scholten van ’t Koetje heeft twee prachtige routes van 30 kilometer uitgestippeld: het Koeienrondje richting De Weere en het Polderrondje richting Schermer. Een eigen koers bepalen kan natuurlijk ook. En tijd? “Al blijf je de hele dag weg; neem het ervan. Als je maar terug bent voor de accu leeg is”, lacht Co.

Coronaproof terras
Bij aan- en terugkomst kunt u bij ’t Koetje in Zandwerven genieten van verse koffie met koek tot koude frisdranken en chips. Het terras is namelijk ingericht op zelfbediening: volledig coronaproof. Zelf meegebrachte lekkernijen zijn ook toegestaan. Kortom, alles voor een onvergetelijke (vakantie)dag of teamuitje!


Meer informatie: www.t-koetje.nl

E-choppers en Lopifits

Zorgcafé ’t Koetje in Spanbroek lanceert coronaproof Pitstop Zelfservice

Het is heerlijk fietsweer, maar waar steek je even op als de horeca weer open gaat op 1 juni?. Het antwoord: Zorgcafé ’t Koetje op Zandwerven. Dit is omgetoverd tot Pitstop Zelfservice. Verse koffie, koude drankjes, versnaperingen: alles is zeven dagen per week verkrijgbaar van 10.00 tot 20:00 uur.
Uitbater Co Scholten paste zijn etablissement zodanig aan dat voorbijgangers hier een fijne pitstop kunnen houden op een manier die voldoet aan alle corona-eisen: “Mensen kunnen zelf drinken en lekkernijen uit de automaten halen en dit consumeren op het terras.

1 juni weer open
De coronamaatregelen worden op 1 juni versoepeld, het terras mag onder bepaalde voorwaarden weer open. Dan wordt ‘t Koetje een volledig zelfservice terras. Scholten: “Nog steeds zonder personeel dus, maar met aangepast terras en toiletten. Ook de oplaadpunten voor fiets en telefoon zijn dan weer beschikbaar, evenals wifi en een schuilplaats tegen de regen Kortom: alles compleet én coronaproof.”

Verbouwingen
Hiervoor heeft Scholten de nodige verbouwingen gedaan. De ruimte met automaten voor warme en koude dranken, fruit, appeltaart, koek en chips heeft een eigen ingang gekregen. Dat geldt ook voor de toiletgroep, die bovendien is voorzien van touchfree kraan en zeeppompje. Op het terras wordt nog een overkapping gebouwd, waar mensen verkoelende schaduw kunnen vinden of juist de warmte van een heater.

Altijd goed toeven
Tot slot is alles ingericht op de anderhalve meter afstandsregel. Natuurlijk hoopt de creatieve ondernemer hiermee alsnog enige omzet te genereren, maar Scholten wil toch vooral zijn vaste klantenschare een plezier doen. “Wij liggen op de route van vele fietsers en wandelaars die hier graag genieten van het uitzicht, een warme chocomel of een koud 0.0-biertje. Nu kan dat evengoed weer. Anders dan normaal, maar het is het hier altijd goed toeven!”

Adres: Zandwerven 29, Spanbroek. Open: elke dag van 10.00 tot 20:00 uur. Meer info: www.t-koetje.nl

Effe Buurten in Zandwerven

Deuze rois is Joop met Effe Buurte in ‘t zorgkafee op Zandwurven; haai praat deer met Co Scholten, de baas van ‘t zoôtje. De kroeg is begonnen in 1898 aas de Rustende Jager, maar heb deernei heêl wat name en oigenaars had. ‘t Hiet nou ‘t Koetje, Co loit uit hoe of zuks kommen is. Haai heb er ‘n gezellige stek van maakt en heb ‘t er maar drok mee. Toch betakt Co nag vul meer. Haai is ‘n hôtemetoôt baai de Opmeerse Tentoônstelling en ok baai de jaarlukse Kerstcross in Spanbroek is ie bar in de weer. Nei, Co verveult z’n oigen nooit.

Open podium

Een idee van Guido van Meerbeek uit Spanbroek om Westfriese schrijvers te inspireren door kunstwerken van kunstenaars. Er vervolgens een westfriese tekst bij te schrijven en dit samen met de kunstwerken te presenteren.

dolle-koe

In samenwerking met het Westfries Genootschap, Creatief Westfries, Expositie Kring Beeldende Kunst Opmeer en diverse Muziekscholen voor de muzikale omlijsting.

Wij bieden hiervoor een OPEN PODIUM aan muzikanten!

Een digitaal museum! Voor iedereen altijd toegankelijk.

Datum voor de eerste presentatie van 8 kunstwerken met bijbehorende westfries geschreven teksten met muzikale omlijsting in Zorgcafé ’t Koetje in Zandwerven is zondag 11 juni a.s. van 15.00 – 17.00 uur!

De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage zou leuk zijn.

Werkgroep Toonbeeld Westfries
(Guido van Meerbeek, Susan Groot-Dekker, Jan Smit en Jaap Meester)

IJsbaan Zandwerven

Het heeft maar kort geduurd maar op 22 januari hadden we in samenwerking met de IJsclub Spanbroek-Opmeer een prachtige ijsbaan gerealiseerd op ons parkeerterrein:

Nieuw groepsuitje: Rondje Lopifit

Wandelend een fietser bijhouden? Het kan met de Lopifit, de unieke fiets voorzien van een loopband. Hierop bereikt u met een normale wandelinspanning een snelheid van 25 kilometer per uur. Bovendien bezorgt het u veel plezier en is het een buitengewoon gezonde manier om uzelf voort te bewegen.

Lees meer