Zorgcafé ’t Koetje in Spanbroek lanceert coronaproof Pitstop Zelfservice

Het is heerlijk fietsweer, maar waar steek je even op als de horeca weer open gaat op 1 juni?. Het antwoord: Zorgcafé ’t Koetje op Zandwerven. Dit is omgetoverd tot Pitstop Zelfservice. Verse koffie, koude drankjes, versnaperingen: alles is zeven dagen per week verkrijgbaar van 10.00 tot 20:00 uur.
Uitbater Co Scholten paste zijn etablissement zodanig aan dat voorbijgangers hier een fijne pitstop kunnen houden op een manier die voldoet aan alle corona-eisen: “Mensen kunnen zelf drinken en lekkernijen uit de automaten halen en dit consumeren op het terras.

1 juni weer open
De coronamaatregelen worden op 1 juni versoepeld, het terras mag onder bepaalde voorwaarden weer open. Dan wordt ‘t Koetje een volledig zelfservice terras. Scholten: “Nog steeds zonder personeel dus, maar met aangepast terras en toiletten. Ook de oplaadpunten voor fiets en telefoon zijn dan weer beschikbaar, evenals wifi en een schuilplaats tegen de regen Kortom: alles compleet én coronaproof.”

Verbouwingen
Hiervoor heeft Scholten de nodige verbouwingen gedaan. De ruimte met automaten voor warme en koude dranken, fruit, appeltaart, koek en chips heeft een eigen ingang gekregen. Dat geldt ook voor de toiletgroep, die bovendien is voorzien van touchfree kraan en zeeppompje. Op het terras wordt nog een overkapping gebouwd, waar mensen verkoelende schaduw kunnen vinden of juist de warmte van een heater.

Altijd goed toeven
Tot slot is alles ingericht op de anderhalve meter afstandsregel. Natuurlijk hoopt de creatieve ondernemer hiermee alsnog enige omzet te genereren, maar Scholten wil toch vooral zijn vaste klantenschare een plezier doen. “Wij liggen op de route van vele fietsers en wandelaars die hier graag genieten van het uitzicht, een warme chocomel of een koud 0.0-biertje. Nu kan dat evengoed weer. Anders dan normaal, maar het is het hier altijd goed toeven!”

Adres: Zandwerven 29, Spanbroek. Open: elke dag van 10.00 tot 20:00 uur. Meer info: www.t-koetje.nl

Reacties zijn gesloten.